Maia Morgenstern aduce la viață personajul mistic Zamfira de la Distileria Măgura Zamfirei - Distileria Magura Zamfirei

Maia Morgenstern aduce la viață personajul mistic Zamfira de la Distileria Măgura Zamfirei

Distileria Magura Zamfirei, fondata de Master Distiller, Alexandru Haita, a renascut printr-o poveste fabuloasa din vremurile de odinioara. Maia Morgerstern a acceptat provocarea de a aduce in atentia publicului povestile si intamplarile de la carciuma Zamfirei, personajul principal al povestii.

Zamfira prinde viata prin vocea inconfundabila a actritei Maia Morgenstern, ceea ce va transforma personajul mistic al Distileriei Magura Zamfirei intr-unul apropiat de sufletele oamenilor.

„Ne bucuram ca Maia Morgenstern a acceptat provocarea noastra. Inseamna foarte mult pentru noi, pentru brandul Distileria Magura Zamfirei. Nu exista nicio persoana pe care as fi putut-o vedea mai potrivita pentru acest rol: Maia Morgenstern este Zamfira pe care am cautat-o foarte mult timp. Iar cu ajutorul ei speram ca personajul nostru sa se faca auzit in fiecare coltisor al tarii.” ne destainuie fondatorul.

NUMELE SI POVESTILE

Numele de „Distileria Magura Zamfirei” a fost corelat cu imprejurimile locatiei distileriei, respectiv cu o asezarea de tip tell din zona Calinesti. Un tell este o colina artificiala, o asezare omeneasca abandonata timp de mai multe secole. Movila a capatat in timp denumirea de Magura Zamfirei, deoarece documente recente din arhiva Calinesti arata ca langa acea colina existase o carciuma unde calatorii faceau popas, detinuta de „o anume Zamifra”.

Distileria a dezvoltat o serie de povesti pornind de la putinele informatii legate de Zamfira, carciuma ei si magura ce astazi ii poarta numele. Totul pentru ca Magura Zamfirei sa devina un simbol pentru judetul Teleorman.

Distileria si-a propus sa faureasca povesti inedite, cu radacini romanesti, de a le moderniza si de a le asocia cu Zamfira. Astfel, prin aducerea la suprafata a istoriei Zamfirei si a carciumii sale din Magura, zamislim o legenda locala, care sa aduca mandrie nationala si o posibila recunoastere internationala.

PRIMUL PRODUS – GIN NO 4

Dry Gin No. 4 a fost primul produs al Distileriei Magura Zamfirei, realizat de Master Distiller Alexandru Haita dupa trei incercari nereusite de a crea reteta care a reusit sa reprezinte cu succes brandul.

Distileria Magura Zamfirei a lansat Dry Gin No. 4, primul gin distilat, artizanal, 100% romanesc, dupa multa vreme. Primele 1000 de sticle au fost semnate chiar de fondator pentru a sarbatori succesul.

Dry Gin No. 4 este o bautura complexa si rafinata, creata prin infuzarea in alcool premium a boabelor de ienupar, a plantelor aromatice si a citricelor. La acestea, au fost adaugate o serie de ierburi blande din padurile de langa Magura. Notele de mure, hibiscusul si aronia il fac deosebit fata de alte ginuri si ii confera un finish distins si elegant.

DESPRE DISTILERIA MAGURA ZAMFIREI

Distileria se afla in comuna Calinesti, judetul Teleorman, avand campurile intinse pana la baza magurei si in jurul acesteia. Distileria cinsteste spiritul legendarei Zamfira si vestitele sale retete de bauturi. Plecand de la pasiunea de a face lucrurile altfel, precum Zamfira, Distileria si-a propus sa aduca pe piata bauturi contemporane, distinse si cu finish elegant, precum rom, whiskey si lichior.

„Avem un proces extrem de complex de productie pentru fiecare reteta. Fie ca este vorba de whiskey, gin, rom sau vodka, toate aceste bauturi au in spate studiu, munca si teste, ingrediente de ferma de cea mai inalta calitate si multe investitii. Dar oamenii vor sa afle povestea din spatele brandului nu procesul de productie. Si am decis sa transmitem complexitatea proceselor si naturaletea produselor facute de noi prin povestile noastre„ ne spune Alexandru Haita, fondatorul Distileriei Magura Zamfirei.

 

Link catre articol aici.