GIN MARTINI

Ce se intampla daca la Dry Gin No. 4, adaugi dry vermouth, doua felii de portocala sau de lamaie si chiar cateva masline verzi?
Unde s-a nascut acest cocktail faimos? Se pare ca totul a inceput in anii 1860, cam pe la aceeasi vreme cand frumoasa noastra Zamfira pregatea licori magice in alambicul sau. Dar, povestea acestui cocktail a pornit departe…poate chiar peste ocean de la un om numit Martinez. Ca Zamfira a auzit de Martinez si de reteta lui sau ca poate au intalnit acelasi Spirit al Inspiratiei, nu vom sti niciodata, dar important este ca Gin Martini a trecut testul vremurilor si a ajuns pana la noi. La vremea aceea Martinez il facea din gin, vermut dulce, bitter si lichior maraschino.    Noi o sa va prezentam reteta Zamfirei care, credem noi, este mai buna si simpla:

___

INGREDIENTE

___

  • 60 ml Dry Gin No. 4
  • 30 ml dry vermouth
  • 1.25 ml bitter de portocale

____

PREPARARE

___
Combina ginul si vermouth-ul intr-un pahar umplut cu cuburi de gheata
Amesteca timp de 30 de secunde
Toarna totul intr-un pahar racit de cocktail
Noi il preferam simplu, dar de frumusete poti adauga cojile de portocala sau de lamaie… sau maslinele in cocktail.