Acest cocktail faimos a fost inventat oficial in 1984 de barmanul londonez Richard Bradsell. Reteta se bazeaza pe un cocktail vechi fara nume, care continea gin olandez, sirop de zmeura, suc de lamaie si zahar. Bradsell a reinventat acest cocktail, inlocuind si siropul de zmeura cu siropul de mure. Nu cu mult dupa, reteta a devenit celebra in toata Marea Britanie si apoi in toata lumea.
Incearca si tu acest cocktail faimos, insa cu touch-ul Distileriei Magura Zamfirei, oferit de Dry Gin No. 4.
___
INGREDIENTE
___
- 40 ml Dry Gin No. 4
- 20 ml fresh de lamaie
- 10 ml sirop de zahar
- 15 ml lichior de mure
____
PREPARARE
___
Amestecati Dry Gin No. 4, fresh-ul de lamaie, siropul de zahar si lichiorul de mure intr-un shaker cu gheata.
Agitati energic pana se amesteca.
Se strecoara apoi intr-un pahar de cocktail racit in prealabil.
Se poate orna cu mure si o felie de lamaie.